OPENINGSTIJDEN Dinsdag t/m zaterdag van 17.30 tot 22.30 uur.
023 51 85 160
RESERVEREN
(Entree tot 19.30 uur) Kan ook via: seatme en info@deripper.nl


 

Leermeesters met een bijzonder team
Restaurant de Ripper bestaat ruim 32 jaar. Het is uitgegroeid tot een begrip in Haarlem en omgeving. Wat ooit begon als een ontmoetingscentrum en een eenvoudig eetcafé, is uitgegroeid tot een uniek opleidings-restaurant. Vier succesvolle en ervaren leermeesters geven al jaren leiding aan dit restaurant. Vera, Roy en Rob werken in de keuken en Mildred en Therese zijn als maître's het vaste gezicht in de bediening. Zij beschikken over een bijzonder team medewerkers. Een team dat bestaat uit jongeren van 15 tot 27 jaar, die door welke omstandigheid dan ook, zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs. Hier krijgen zij de mogelijkheid hun leven weer op de rit te krijgen, door te werken in dit unieke opleidingsrestaurant onder professionele en standvastige begeleiding.

Restaurant de Ripper maakt deel uit van de leerwerkbedrijven van Perspectief B.V., een samenwerkingsverband tussen de gemeente Haarlem, Dunamare Onderwijsgroep, ROC-Nova college, Paswerk en de jeugd en gezinsbeschermers. Starten bij de Ripper betekent voor de jongeren dat ze vanaf de eerste dag werken in een vaste groep in een goedlopend restaurant. Ze zijn medeverantwoordelijk voor de goede zorg voor de gasten, zowel in de keuken als in de bediening. In dit opleidingsrestaurant kunnen de jongeren hun vakdiploma’s voor de horeca te halen. Op niveau 1 als horeca-assistent en niveau 2 als kok of gastheer/vrouw.

De afgelopen jaren hebben al ruim 600 jongeren een traject doorlopen in het restaurant. Met trots kunnen we zeggen dat 1 van onze jongeren nu werkt bij Restaurant Beluga in Maastricht. Veel van onze gasten zien onze deelnemers ook terug in o.a. Cheval Blanc, Popocatepetl, Lambermon’s, Tantes spijskaart in Gasselte, Envy Amsterdam, Restaurant Fifteen Amsterdam en Snowplanet. Wilt u meer weten over dit unieke initiatief van Perspectief B.V. in Kennemerland, kijk ook eens op www.perspectief-leerwerkbedrijven.nl.